Antonsen,Novotny_Baasmo-Christiansen

DAG ble kåret av publikum til 2000 tallets beste norske TV-serie.

DAG har gjennom tre sesonger blitt nominert til totalt 26 Gullruter og vunnet 11. Den er med det den mest Gullrute meritterte dramaserien gjennom tidene.
Nå er de tilbake med finalesesongen av serien. Atle Antonsen, Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen, Rolf Lassgård, Agnes Kittelsen, Iben Hjejle og Ine Jansen returnerer alle til rollene sine for det manusforfatterne Øystein Karlsen og Kristopher Schau hardnakket hevder er det beste de har skrevet.
I tilegg føyer et titalls glimrende og høyt profilerte skuespillere fra inn- og utland seg til cast listen.
Opptakene til DAG4 starter 29. oktober og strekker seg gjennom 3 årstider. TV2 serien DAG er med det den første norske dramaserie som produseres i 4 sesonger.
Atle Antonsen har følgende statement:

”At vi skal få muligheten til å lage enda en sesong av DAG, det aller kuleste prosjektet jeg (og vi, jeg VET jeg snakker på vegne av alle involverte) noen gang har medvirket i, er intet mindre enn et eventyr.

En sjelden gang oppstår den komplette kjemi mellom manus, regi, skuespillere, produsenter, crew, og ikke minst publikum. Det er denne gangen. Jeg har aldri noen gang, ikke engang med Uti Vår Hage med Bård og Harald, hatt et mer entusiastisk og dedikert publikum enn med DAG.

Og vi tar det alle mildt sagt personlig. Fordi prosjektet og DAG er helt personlig for meg. Det hele har vært en nytelse og en karrieremessig restart.  Dette har også vært en serie som har appellert til et intelligent publikum hvis dedikasjon ikke kjenner noen grenser.

På toppen av dette får jeg jobbe med skandinavias beste skuespillere, og det med et manuskript i verdensklasse (Sesong 4 er utrolig nok enda bedre). Mot dette kan kun et harmonisk og vellykket familieliv konkurrere. Om vi gleder oss? Bekreftes herved.”

Regissør Øystein Karlsen mener at alle både foran og bak kamera tar det på største alvor at dette MÅ bli den beste sesongen som er laget. Alt annen ville vært å skuffe både seg selv og publikum dypt.

”Vi har gravd, polert og vendt hver stein. Hver enkelt karakter har nå sin helt egen historie som kunne vært løftet ut som en egen serie. Vi kommer ikke til å gi oss før dette, for alle involverte, føles som det beste vi noensinne har gjort. Dette er siste kapittel i noe som har vært fantastisk for oss alle”.
Manus for DAG4 er som for de tidligere sesongene tidligere skrevet og Øystein Karlsen og Kristopher Schau.

Og som i de tre foregående sesongene er Øystein Karlsen regissør, Anders Tangen produserer og sjeffotograf er Pål Bugge Haagenrud.

DAG4 produseres av Viafilm i samarbeid med Kamerakameratene for TV2.