Kamerakameratene utvikler og produserer tv-drama og dokumentarer for det skandinaviske tv-markedet.

Kamerakameratene har i over 20 år produsert tv-drama og dokumentarfilmer. I 2017 var det kinopremiere i Sverige og Norge på kinodokumentaren Lars Winnerbäck “Ett slags Liv”. Vi produserte i samarbeid med Viafilm 4 sesonger av TV2 serien DAG. De 8 episoders TV2 dokumentarserien De 7 Dødssyndene med Kristopher Schau vant i 2007 Gullruten for Beste Nyskapning.

 

DAG er den mest Gullrute nominerte dramaserien gjennom tidene og ble på Nordisk seriedager I 2016 kåret til Nordens beste tv-serie. De fire sesongene av DAG har vunnet 11 Gullruter og har 31 Gullrute nominasjoner, DAG ble av den engelske avisen The Independent kåret til ”Topp 5” serie på alle tv-kanaler i Storbritannia i 2015 etter visning på Sky TV.

 

DAG ble i en norsk avstemming på NRK P3 kåret til 2000 tallets beste norske dramaserie.

 

Kamerakameratenes visjon er å gi skuespillere en trygg forankret ramme foran kamera og skape det kreative rommet som dyrker fram de beste dramafortellingene. En dedikert stab bidrar til et kreativt arbeidsmiljø, både for skuespillerne foran kamera og for kreatørene bak kamera. Med lang fartstid fra teater – og filmproduksjon forstår vi inngående de prosesser en produksjon krever. Kamerakameratene er eid av Produsent Bjørn Heiseldal i Thalia Teater og Filmfotograf Pål Bugge Haagenrud. Heiseldal har i 35 år produsert teater og musikaler og står bak suksesser som A Chorus Line, Sugar, Hulemannen, Blanke Messingen, Nattens Umusikalske Dronning og Spamalot.

 

Haagenrud har i 30 år jobbet bak kamera på norske og internasjonale film og tv-produksjoner. Han var konseptuel fotograf og sjefotograf på fire sesonger av DAG og konseptuel fotograf for TV2 serien Det Tredje Øyet. Fotograferte 6 episoder av Lilyhammer Sesong 3. Medfotograf i samarbeid md Hallgrim Haug på Sesong 1 og 2 av ViaPlay serien Swedish Dicks – i sin helhet filmet i Los Angeles.

 

Kamerakameratene etablerte med dramaserien DAG et tett samarbeid med Produsent Anders Tangen i ViaFilm, som står bak Vikingane, En Natt og Magnus En sterk kreativ tilstedeværelse er manusforfatter og regissør Øystein Karlsen. Ingeborg Klyve er siste tilskudd og går in sm kreativ produsetn og fotograf. Klyve var produsent og fotograf på kinodokumentaren Lars Winnerbäck og har i over 25 år jobbet bak kamera. Hun produserte og regisserte dokumentarfilmen om DAG serien for TV2. Videre foto og regi på deler av De 7 Dødssyndene samt kamera operatør på Lilyhammer, Dag og Det Tredje Øyet. Klyve har også jobbet som utviklingsprodusent i Anti og tatt BI kurset Ledelse for film, tv og sceneopptredener.

 

Kontaktinfo:

Pål Bugge Haagenrud

page1image11776
Mobil: +47 901 62 840
Epost: paal@kamerakameratene.no

 

Bjørn Heiseldal

Unknown
Mobil:+47 901 88 618
Epost: bjorn.heiseldal@thalia.no

 

Anders Tangen

RTEmagicC_Anders_Tangen_small.jpg
Mobil: +47 907 23 063
Epost: anders@viafilm.no

 

Øystein Karlsen

A-150-863392-1312886346
Epost: info@kamerakameratene.no

 

Ingeborg Klyve

Ingeborg Klyve
Epost: iklyve@gmail.com